2 Temmuz 2017 Pazar

MEKTUP ARKADAŞLIĞI




Herkese çoook sıcak bir İzmir gününden merhabalar :) Bu aralar İzmir'de eriyip buharlaşıyoruz havalar o kadar sıcak ki -_-

Efendim Instagramda takip edenler mutlaka görmüşlerdir. (@kitabiminbirsayfasi) Biz biraz okullardan,stajlardan zaman bulup tabii biraz da bizim suçumuz (her şeye bahane bulmayalım 😁) özellikle Instagramda çok fazla aktif değildik ve bu durumu değiştirmek için instagramda okuduğumuz kitaplardan başka şeyleri de paylaşalım dedik.Ve bunlardan ilki mektup arkadaşlığı oldu :)


İlk önce ben mektup arkadaşlığına internette tanıştığım Koreli bir kızla başladım 2 sene önce.Aslında çok daha önceden başlamayı istiyordum ama hep endişelerim vardı ve bir türlü cesaret edemiyordum. Bir şekilde denk geldi ve Koreli arkadaşım bana mektup attı.Mektubu elime aldığım ilk anı sanırım hayatım boyunca unutamayacağım.Çünkü geçen 2 senede postacının mektuplarımı bırakmasında da hep aynı heyecan,şaşkınlık ve mutluluk hissettim.😍

Hiç yüz yüze görmediğiniz,tanışmadığınız biriyle yazışmaya başlıyorsunuz ve onun hoşlanabileceği hediyeler bulmaya çalışıyorsunuz her mektubu onun  beğenebileceği şekilde özenle hazırlıyorsunuz. Karşı tarafta aynı şekilde. Bir başkasının hayatına ortak oluyorsunuz yeni kültürler öğreniyorsunuz ve daha da bir sürü şey :) (susturamadılar 😅)

Tabi zaman geçtikçe ben Postcrossing olayına da el attım şu aralar pek kullanmasam da bir günü onu da yazmayı planlıyorum :)

Şimdilik son zamanlarda bana gönderilen 3 mektubu paylaşmak istiyorum sizinle 😍

P.S: Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz :)

Endonezyalı bir arkadaşımdan gelenler :) 






İlk Türk mektup arkadaşımdan gelenler :) 






İngiltereden gelenler :)




Bir sonraki yazılarda görüşmek üzeree :)
Sevgilerimle,Bi'Psikolog

12 yorum:

  1. Ne güzel yaa. Mektuplar her zaman samimi,sıcak gelmiştir bana. Postacı yolu gözlemek de ayrı güzel.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle hele posta kutusunu açtığınızda mektupları görmeniz apayrı bir şey :))

      Sil
  2. Mektup arkadaşlığı en güzelii! Ben de 4 yıldır mektup arkadaşlığı yapıyorum çeşit çeşit ülkelerden. Benim bloguma da beklerim,sevgiler :)

    birpembesever.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel :) Siz daha kıdemliymişsiniz :D en kısa zamanda uğrayacağız :)

      Sil
  3. Gerçekte çok hoş, çok eğlenceli bir aktivite olmuş :)
    Resimlere de bayıldım epey emek harcandığı belli :)

    YanıtlaSil
  4. Ayy ben de siz söyledikten sonra postcrossinge üye oldum adres aldım bakalım nası olacak :). Yaa o zarfları nerden aldınız o zarları, çok seviyorum o ilk fotodaki gibi eski tip zarfları :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ne kadar güzel inşallah çok güzel mektup arkadaşları biriktirirsiniz :)) Kırtasiyelerde satılıyor vintage zarflar derseniz bulabilirsiniz :)

      Sil
  5. Lise yıllarındaydı, Peru'dan bir kız mektup arkadaşım vardı, 3 yıl kadar yazıştık ve en son gazetecilik okumaya başladığını yazmıştı; sonrasında irtibatımız koptu. çok heyecanlıydı benim için; mektuplarını dört gözle beklerdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş... Mektuplaşmanın tadı başka bir şeye benzemiyor :)

      Sil
  6. İzmir candır, Körfeze karşı bir bankta,oturmak vardı şimdi. Deniz olmayan şehirlerdeki sıcaklar
    hiç çekilmiyor lakin yapacak bir şey de yok.Bu günlerde hangi blog ilgimi çekse İzmir'li çıkıyor 😊Algıda seçicılık mi tesadüf mü bilemedim..De bu zamanda mektup arkadaşlığı yapan birilerinin olması ne güzel. Sizi koruma altına falan almak lazım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaha en kısa zamanda İzmir'e bekleriz sizi de :) Bugünlerde biraz sıcak ama deniz kum güneş yaparsınız :))

      Sil