27 Ocak 2017 Cuma

Ankara Gezisi vol- 2

Herkese merhabalar :) Uzun zamandır buralarda olamayan ben (Psikolog hanım :D ) ard arda yazılarla geri dönüyorum inşallah  kendimi affettirmek için :)) Aslında burada olmayı özlüyorum ama biraz derslerimin yoğunluğu,sınavların stresi,tatil girince gitmem gereken yerler de oldu, eh tamam itiraf ediyorum biraz da üşengeçliğimden :D

Bir önceki yazıda da okumuşsunuzdur. Bi avukatımız geçenlerde Ankara'ya gitti.(Okumayanlar için tık tık.) O gider de ben gidemez miyim diyormuşum :D Ben de daha geçen hafta Ankara'daydım çünkü bir aile dostumuzun kızının düğünü vardı.Düğün Cuma akşamıydı ve bizde İzmirden Perşembe akşamı uçakla Ankara'ya uçtuk. Gidiş yolculuğumuz çok rahat olsa da dönüş için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü öğrenciler sömestr tatiline girdiği için uçaklarda hiç yer kalmamıştı.(Nasıl mı döndük? Çok yakında bir sonraki yazımda 😚)

Ankara da ben sevgili Avukatçığımız gibi çok özgürce gezemedim çünkü tek başına değildim ailemle birlikte gittim.Ve bizi orada babamın 42 yıllık arkadaşı gezdirdi.Orada yaşayan birinin bizi gezdirmesi tabiki bazı yönlerden çok iyiydi.(Toplu taşıma aracı kullanmadık sağolsun 😏) Ayrıca birkaç defa daha Ankara'da bulunmuştum bu yüzden bazı tarihi yerleri gezmiştim daha önceden.Bu sefer Ankara'nın görmediğim taraflarını gördüm :)

Ben Ankara'da Emek Mahallesinde kaldım otogara yürüme mesafesindeydi fakat havalanından bir hayli uzakta.


Öncelikle sabahleyin kahvaltıdan sonra Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'mızı yazdığı eve gittik.Duvardaki yazılar ve ses kayıtlarından ev ve M.Akif Ersoy hakkında bilgi alabiliyorsunuz.















Aslında incelediğinizde ev çok gösterişli bir yer değil.Zaten M.Akif de çok zengin biri değil.. Ama bununla yetinmeyi ve mutlu olmayı gayet iyi öğrenmişler. Ordayken,şu anki yaşamımızı düşündüm ve atalarımızın çok büyük zorlukların içindeyken bile içlerindeki vatan sevgisini daha iyi anladım. Aklımda da bir soru biz her şeyimiz varken neden mutlu değiliz?

M.Akif Kültür Evi'nden çıktıktan sonra küçük bir çarşısı var buranın biraz da burayı turladık..










Ankamall'a ben de gittim ve  büyüklüğü karşısında vay demekten kendimi alamadım.İzmir'deki iki alışveriş merkezi büyüklüğünde bir yer ve sömestr tatilinden dolayı çok kalabalıktı.
P.S.Böbreklerimi bırakmak için ben de Beyond'a uğrayacaktım ama çok kalabalık olduğundan ve de çok fazla zamanım olmadığından uğrayamadım.. (Paçayı yırttım yani sayın Avukat hanım 😛)


9 yorum:

  1. Merhaba ;

    Bloğunuzu ilgi ile takip ediyorum. Çok faydalı içerikler paylaşıyorsunuz. Bloğunuz'dan para kazanmak için %50 Komisyon ile İnstaKitap Setine Satış Ortağı Olabileceğinizi Biliyor Musunuz ? https://goo.gl/iLiflK

    İnstakitap İnstagram üzerinden para kazanmanın kitabı para kazanmanın tüm metotları, butik açmak, satış yapmak, takipçi artırmak, 4 ayrı kazanç metodu.
    Herkese hitap eden yöntemler, sürekli güncellenen tedarikçiler, hepsi 3'lü kitap setinde. Sitemize gelen 100 ziyaretçiden 1'i sipariş veriyor.

    Sizi de satış ortaklarımız arasında görmekten memnuniyet duyarız.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yerler dimi 😃 psikolog hanımcımmm 😃

    Bloğunu takibe alayım barem.Esprili yazım şeklin hoşuma gitti 😃 bloğumada beklerim 🌼😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de çok beğend,m :))

      Teşekürlerr :) Mutlaka uğrayacağım :))

      Sil
  3. Öncelikle blogunuz hayırlı olsun.Yazılarınızı daha sık paylaşın bence.Çok ara vermeyin.Bir de yazılardaki fotoğraflara biraz düzenleme lazım galiba.Böyle biraz dağınık görünüyorlar.
    Yeliz'in Blog Keşif etkinliğinden geldim.+ ekledim.Ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için ve güzel dilekleriniz için teşekkürler :)

      Sil
  4. Bir de Hamamönü'nü ramazan ayında görseniz, o çarşı o kadar cıvıl cıvıl oluyor ki:) Mehmet Akif Ersoy'un evine ne zaman gitsem çok etkilenirim ben de. Bloğunuzu yeni keşfettim, çok sıcakkanlısınız gerçekten:) Bloğuma da beklerim :)♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah tekrar görmek nasip olur :) Çok teşekkür ederiz mutlaka uğrayacağız :)

      Sil
  5. hamamönü'nden sonra avm yerine ulucanlar ceza evi müzesine gitseymişsin keşke. :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa bilmiyodumm :( bir dahaki gidişimde uğramaya çalışırım :) Teşekkürler tavsiyeniz için :))

      Sil