12 Mayıs 2016 Perşembe

Fomenta.. Peki Ya Evrenin Kozası Yırtılırsa?

Merhabalar ^^ Mayıs ayının ilk kitap yorumu Fomenta olucak :) Kapak yazısını çok beğendiğim için paylaşmak istiyorum sizlerle de :)


Yazar: Erim Şişman
Sayfa Sayısı: 360
Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Bence Kitap

Hayatının aşkı bu evrene ama bu zamana ait olmasaydı halüsinasyon gördüğünü mü düşünürdün?

Sevdiğin kişiyi görebilmenin tek yolu olan ruhsal hastalıklarının iyileştirilmesine izin verir miydin?

Aklı başında insanlar dünyevi halüsinasyonlara inananlar mıdır?

Bedensel nezaretten kurtulup içinde evrenlerin yüzdüğü Fomenta’ya ulaştığında yaşam eskisinden daha büyüleyici olacak. Önceki yaşamlarını hatırlamaya çalış kardeşim ve yüzlerce yaşam tecrübenle ölüm sonrasında kavuşacağın yeni bedenine hazırlan. Korkma kardeşim, gel içeri.





Fomenta benim kapağından çok etkilenerek İzmir Kitap Fuarı'ndan (hangi kitapları aldığımızı görmek isterseniz tık tık ) aldığım bir kitaptı.Evet,genelde kitapları kapaklarına bakarak almam ama bu kitap benim çok ilgimi çekti :)

Benim yorumuma gelirsek,kitabın konusu çok özgün ve bence kurguda her şeyin mantıklı bir açıklaması var.Bu çok hoşuma gitti.Fakat konusu itibariyle (çok da detay vermek istemiyorum ama)
zaman da bir ileri bir geri gitmesi kafamı karıştırmadı değil.İkilemde kaldığım diğer bir yönü de her türün farklı isimler olması.Evet isimler yaratıcıydı fakat biraz kafa karıştırıcıydı diyebilirim.Bazı ikilemlerim olsa da kitabı beğendim.Gerçekten hiç ummadığım farklı bir dünyanın kapılarını açtı.Ayrıca yazar günümüzle kurguyu o kadar güzel harmanlamış ki.. (Bir sürü alıntı yazmamın sebebi bu :D ) Okumanızı öneririm;fakat bence bu kitap yoğun olduğumuz zamanlarda araya sıkıştırılacak bir kitap değil.
Keyifli okumalar..




ALINTILAR:
'İnsanı hayvandan ayıran özellik;düşünmektir.'derler.Sanırım insanlar genel olarak öldürmeyi,katletmeyi,yalan söylemeye ve iki yüzlülüğü düşünebilmiş.

Cüzdanlarında fotoğraflarımızı saklayan kadınlardan kaçıp cüzdanlarında kredi kartlarmızı taşıyan kadınlara koştuk.

Hayvanların aksine,insanlar gibi şehirde yaşayan türler için bireylerin hayatta kalmasının hiçbir önemi yoktur.Onlara göre;yaşaması gereken tek şey kendileri ve egolarıdır.Hayatta kalmak ve egolarını korumak için diğer insanların canlarını çok rahat bir şekilde alabilirler.

İnsanları yönetmesi içn sapkın programcılar işe alınmıştır.Çocukların kafatasına medya yoluyla aptallık,çirkinlik,maddiyatçılık doldurmaya çalışırlar.

Büyüdüklerinde kitap yerine makyaj takımı,mikroskop ya da teleskop yerine sanal gerçeklik gözlükleri aldığında kızamayız..Kollarına bağladıkları saatlerde akrep ve yelkovana değil,saat markasının logosuna bakıyorlar.Doğada yürümek değil,otobanda hız yapmak onları mutlu ediyor.Böyle çocuklar yetiştirmeye programlandık.

Aşk filmleri izlediğin için yapmacık aşklar yaşadın,filmlerdeki başrollerden etkilendin ve kişiliğini kaybettin.Kendini başroldeki bir adam zannettin.İnsanlar,dünya denen filmde başrol oynadığını zanneder.Bu yüzden ölümden korkarlar.Başrol ölmemelidir diye öğrenmişlerdir.Bir oyunda başarısız olduğunda 'Oyun Bitti' yazısını görürsün.Bu yazıyı görerek büyüyen çocuklar biten her şeyi başarısızlık sanmıştır.

O halde ne diyeceğini bilmiyorsan bir şeyler söylemeye çalışma.Bu saygınlığını yitirmene sebep olur.

Bataklığa dönüşmüş beyinlere sahip olan insanların düşünceleri çırpınarak derinlere batar.Bataklıkta büyüyen çiçekler kokmaz oğlum.

İşte aşık bir kadınla,saplantılı bir kadın arasındaki fark budur.Saplantılı,kıskanç kadınlar her zaman güvensizdir.Çünkü herkesin kendileri gibi olmalarından korkarlar.Bu kadınlar güvenilir değildir.Kendileri de bunu çok iyi bilir.

Cehalet,yaşamı kolaylaştırırken bilgelik yaşamı çekilmez kılsa da hiçbir filozof yaptıklarından pişman olarak terk etmez dünyayı.

Yalnızca erdemli insanların aşk yaşayabildiğini farkında mısın?Cahil insanlar ya kadın cesetleriyle aşk yaşarlar ya da aşk sandıkları sebeplerden dolayı yaşayan kadınları cesetlere dönüştürürler.






7 yorum:

  1. Kitabı, yazarı ve yayınevini ilk defa duydum.
    Bloglarda dolaşmanın en iyi yönü de bu oluyor. Bilmediğim, haberim olmayan çok sayıda yeni yazar ve kitap da tanıyorum.
    Güzel yorumlamışsınız. Kaleminize sağlık. Ben listeme ekliyorum, şu sıralar alamayacak olsam da merak ettim kitabı.
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bahsettiğim gibi teasadüfen kitap fuarında gördüm.Bu kadar etkileyici bir kitap olmasını beklemiyordum açıkçası :) Okuduktan sonra yorumlarınızı merakla bekliyor olacağız :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Kitap bloglarına bayılıyorum ya! :)

    ben de beklerim... :)

    YanıtlaSil
  3. Farklı değişik bir kitap Güzel anlatım teşekkür ederim...

    YanıtlaSil