18 Haziran 2017 Pazar

Dr.Jekyll İle Bay Hyde - Robert Louis Stevenson


                                                   KÜNYE
                                                   KİTAP ADI: Dr.Jekyll İle Bay Hyde
                                                   YAZAR: Robert Louis Stevenson
                                                   SAYFA SAYISI:86







Stevenson yinelenen kâbuslarında çifte yaşam sürüyor; gündüzleri saygın bir doktor olarak çalışırken geceleri sokaklarda geziniyordu. Dr. Jekyll ile Bay Hyde işte bu kâbuslardan doğdu. 1886’da yayımlandığında İngiltere ve Amerika’yı kasıp kavuran yapıt, çok sayıda tiyatro ve sinema uyarlamasıyla bir popüler kültür efsanesine dönüşerek günümüze kadar geldi. Victoria döneminin değerlerine uygun olsa da, olay örgüsü günümüzün toplumsal ve psikolojik kaygılarına denk düşecek biçimde yeniden işlenebilmesine elveriyordu. Bir yandan da, bunca şan şöhretin gölgesinde kalan edebi derinliği ve çok katmanlılığıyla farklı düzeylerde okunabilecek bir metin olarak varlığını sürdürdü. Ruhla bedenin arzuları arasındaki ezeli çatışmadan söz ederken Victoria toplumunun ikiyüzlülüğünü yeren ve psikoloji alanında Freud’un kuramlarını haberleyen gelişmelerle kan bağı bulunan, çağının ötesinde bir başyapıt olarak… (Tanıtım Bülteninden)

Herkese Bi'psikolog'tan merhabalar :) Bu aralar Modern Klasiklere kafayı takmış durumdayım.Birini bitirmeden diğerine başlıyorum.Böyle de bir ruh hali içindeyim nedense :) Klasik iyidir klasik candır efenimm diyerek kitabın yorumuna geçiyorum :)

Kitabı ilk olarak instagramda görüp konusunu okuyunca merak etmiştim.Psikolojik tasvirler olacağını biliyordum ve birtakım beklentilerle okumuştum kitabı açıkçası. Kitap beklentilerimi karşıladı mı? Evet,hem de fazlasıyla.
Kitaptaki kurguya,betimlemelere bayıldım. Klasik eserlerden biri olduğu için yazarın üslubunun ağır olduğunu düşünebilirsiniz fakat kesinlikle öyle değil. Sayfa sayısı da çok az olduğu için ve de tabii ki sürükleyici de olduğu için bir oturuşta bitirebileceğiniz bir kitap.Şahsen benim o şekilde oldu. Ve de hani derler ya tadı damağımda kaldı diye evet gerçekten de öyle oldu.

Herkesi okumasını önerebileceğim kitaplardan biriydi diyebilirim kısaca..
Peki siz okudunuz mu okuduysanız siz neler düşünüyorsunuz? Yorumda paylaşmayı unutmayın :) 
Sevgilerimizle...
Bi'psikolog Bi'Avukat






ALINTILAR : 
*Soru sormakla kıyamet günü arasında pek çok benzerlik vardır.Soru sormak bir taşı harekete geçirmek gibidir.

*Birinin canı burnuna gelmişse ona soru sormayacaksın

*Günahkarların birincisiysem acı çekenlerin de birincisiyim. 

8 yorum:

  1. En merak ettiğim klasiklerden. Tekrar karşıma çıktıysa işaret olmalı. ^^ En kısa zamanda alınacaklara eklendi bile. ^^ Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle bir işaret olmalı :) Çok sevindim şimdiden iyi okumalar :)

      Sil
  2. Klasikler benim de ilgimi çeker genellikle ama "Robert Louis Stevenson" hiç karşıma çıkmamış. Yazınız ilgimi çekti. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumanızı öneririm :) Teşekkür ederiz :))

      Sil
  3. Modern klasikleri ben de seviyorum. Hatta bu ay bu kitabı okumak istiyordum. Hakkında hep olumlu yorumlar okuyorum. Bu ay okuma hedefimin altına düşmüşken bir oturuşta bitirilecek kitaplar çok iyi olur diyordum. Ben başlayayım buna :-)

    Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler okuduktan sonra yorumunuzu merakla bekliyoruz :)

      Sil
  4. Mernaba ..Güzel bir baş yapıt. Aslında hepimizin içinde var olan ,birbiriyle kavga halindeki iki faklı ''ben"i somutlaştırarak, bir kurguyla anlatıyor. Tabi hangisinin galip geleceği, kişisel seçim ve pratiklereimize bağlı.Sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle hangisini besleyeceğimiz yani güçlendireceğimiz bizim elimizde :) Sevgimizle :)

      Sil