19 Mayıs 2017 Cuma

Kumarbaz - DOSTOYEVSKI




KÜNYE
Yazar: Dostoyevski
Sayfa Sayısı: 216
Çeviri : Işıl Karasay
Yayın eviKoridor Yayıncılık
En çok okunan klasikler, özenli çevirilerle ve alanında uzman akademisyenlerin editörlüğünde okuyucuyla buluşuyor.Erdemli ve asil bir ruha sahip Aleksey İvanoviç, sevdiği kızın borçlarını ödeyebilmek için kendini rulet masasında bulur. O masadan kalktığında artık zengin bir adamdır ama içindeki kumarbazın uyanışıyla artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. İçinde büyüyen kumar tutkusuyla verdiği savaşta kaybedilecek çok şey vardır. Bu atmosferde ortaya çıkan Kumarbaz’da hikâye, kurmaca bir kumar merkezi olan Roulettenburg’da geçer. Dostoyevski, okuyucuları ruhun karanlık sorularıyla yüzleşmeye zorlar: Kumar masasında para mı, aşk mı, onur mu kaybedilir? Yoksa hayatın kendisi mi? Kendisi de bir kumarbaz olan Dostoyevski, teslim tarihine bir aydan daha kısa bir süre kaldığında romanına henüz başlamamış olduğunu fark eder. Eğer başaramazsa romanlarının telif hakkını kaybedecektir. Kendisine yardımcı olması için Anna Grigoryevna isimli stenografla anlaşır ve hem romanı tamamlar hem de gerçek aşkı tadar. Okuyucuların Dostoyevski’nin ruhuna dokunma fırsatı buldukları bu ölümsüz eseri, Işıl Karasay’ın özenli çevirisiyle sunuyoruz.
(Tanıtım Bülteninden)
Herkese yeniden merhabalar :) Bugün size 4günde bitirdiğim (o da oturup uzun uzun zamanım olmadığı için yoksa bir oturuşta bitirebilecek bir kitap ) çok akıcı bir kitaptan bahsedeceğim :) 

Öncelikle daha önce Dostoyevski okumamış olanlar ilk olarak bu kitabı okumalılar.Ben direkt Suç ve Ceza'dan başlamıştım teşekkürler 😅( Bana bundan bahseden olmamıştı ne yapayım 😜 ) Ve yazarı tanıma kitabım Suç ve Ceza olunca üslubu bana biraz ağır gelmişti.Fuarda bu kitabı görünce yazarı tekrar okumak istedim ve itiraf ediyorum korka korka aldım :D Acaba pişman olur muyum diye.

Ama okuduktan sonra iyiki almışım dediğim kitaplardan biri oldu kendisi..Zaten Dostoyevski bu kitabı 25 günde yazmış.Ama bazı yazarlar var ki bir ömür uğraşsalar böyle bir eser çıkaramazlar.

Kumar oynayan birinin ruh hali,düşünceleri nasıl saplantı haline getirdiği, nasıl hayatını değiştirdiğini en ince ayrıntısına kadar -okuru sıkmadan-betimleyen kitap kolay üslubu sayesinde hiç sıkılmadan okunabiliyor. Ben kitabı çok severek okudum,betimlemelerine bayıldım. :) 

Tekrar edeyim,tavsiyem Dostoyevski okumak isteyenler ilk olarak bu kitabı okumalılar 😙


ALINTILAR
Küllerimden doğup her şeye yeniden başlayabilirim ! Tamamen mahvolup bitmeden içimdeki insana ulaşabilirim!

Tehlike yoksa kazanç da yoktur! Boğulmaktan korkan suya girmez!

Her şey nasıl da itici! Herkesi, her şeyi bırakıp çekip gidebilseydim; ne büyük zevkle yapardım bunu!

Ne demişti Yahudiler? En önemlisi cesarettir, o da sende var.

Okuduğunuz için teşekkürler :) 
Keyifli Okumalar 
Bi'Psikolog

12 yorum:

  1. Ortaokulda okumustum hemen hemen butun klasikleri hemde asil baskilarindan o zaman sadelestirme olayi yoktu ne güzel gunlerdi💘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar şanslıymışsınız :) Bence de kitaplar sadeleştirmeden okumak daha gerçekçi :)

      Sil
  2. Harika bir kitapmış :) bu arada kesif etkinliginden geliyorum takibe aldim banada beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Mutlaka uğrayacağız :)

      Sil
  3. Kumarbaz'ı okuyalı on sene oluyor. Detaylarını hatırlamasam da kitabı sevmiştim. Dostoyevski'den Yeraltından Notlar kitabını çok merak ediyorum. İlk okuyacağım kitabı o olacak.

    Bu arada eteğine bayıldığımı söylemeden duramayacağım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlahi Şule ayrıntılarda ne kadar da dikkatlisin.Evet güzel etekmiş

      Sil
  4. harika olduğunu düşünüyorum. Şu dünya klasiklerine yeniden başlamalıyım

    YanıtlaSil
  5. Klasiklerde ki sadeleştirme belki ,yeni başlayanlar için bir nebze faydalıdır, ama sadece geçiş dönemi olarak kalırsa.Zannedersem bu sadeleştirme işi ödev için kitap okumak "zorunda !" olan öğrencilerin "ihtiyaçları!" doğrultusunda başladı. Klasiklerin çevirileri de okuma zevkini katlıyor veya maalesef söndürüyor.

    YanıtlaSil
  6. Yeni yayınlanan klasikler kumaş desenli :) Bende vaktim oldukça okumaya çalışıyorum

    YanıtlaSil
  7. Dostoyevski'nin hangi kitabını okursam okuyayım hiç pişmanlık duymadım aksine daha çok sevdim, Kumarbaz kitabınıda geçen yıl okumuştum, bir kumarbazin psikolojik tahlilini çok iyi çıkarıldığını gördüm.sizin bu yorumunuz bende tekrar kitabı okuma isteği uyandırdı. :)

    YanıtlaSil
  8. Ben kumarbaz kitabını çok sevmiştim, sizin bu yorumunuz sayesinde yeniden okumak istedim. ;)

    YanıtlaSil
  9. Çoğu klasikleri okudum fakat nedense dostoyevski'ninkilere elimi atadım.Büyük kayıp biliyorum.Ama nedense okuyamıyorum..
    Blogunu takipteyim canım bana da beklerim.
    http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil