8 Nisan 2017 Cumartesi

Film Tavsiyesi - Becoming Jane


Herkese merhabalar :) Uzun ve benim için çok yoğun geçen bir haftadan sonra tekrardan bloga döndüğüm için çok mutluyum :)
Öncelikle,Nisan'ın ayının başı bana pek uğurlu gelmedi.Vize haftamdayken bütün kış grip olmayıp Nisan'da grip oldum.Tam sınavın ortasında öksürük krizi tuttu falan.Böyle yaşanması oldukça kötü ama anlatınca komik olaylar yaşadım :D Yani kısaca yıkılmadım ama ayakta da değilim sloganlı bir hafta oldu benim için 😀
Kendimce büyük bir ödülü hak ettiğime inandığım için kendimi film izlemeye verdim :D Daha önce burada hiç film analizi yapmamıştık bu ilk ve sanırım son da olmayacak :) Çok fazla konuştum yine :D

Filme gelirsek eğer film tamamen tesadüfen karşıma çıktı.(tesadüflerden çok hoşlandığımı söylemiş miydim :D ) Ve eski tarz filmleri, o elbiseleri çok sevdiğim için filme kesinlikle bayıldımmm 💓)
Filmin konusuna gelirsek, film yazar Jane Austen'in gerçek hayatından esinlenerek ortaya çıkmış.

Beyaz dizi serilerinin unutulmaz yazarı Jane Austen'in, gençliğinin ilk baharının hikayesi... Zengin bir erkek ile bir evlilik yapmayı kariyeri için hayati bir mesele olarak gören Austen, fakir bir ailede yetişmiş olmasına rağmen yazarlık konusunda farkedilmesini sağlayacak denli etkili yeteneklere sahiptir. Fakat bu yeteneklerin bir kadın olarak toplumda hiçbir değeri olmadığı düşüncesi dayatılmaktadır. Herşeye rağmen, kendini gösterebileceği tek yolun zengin Wisley ile evlenmesi olduğu düşüncesine karşı çıkmak ister. Ailesinin tüm baskılarına direnen Jane, yetenekli genç avukat Tom Lefroy ile tanışacak ve bu kendine güvenli genç adamla birbirlerine olan aşkları, sahip oldukları herşeyi bir kenara iterek yeni bir hayata başlamaları için büyük bir cesaret verecektir. Hiç evlenmemiş ve son derece soğuk bir kadın olarak tanınan İngiliz yazar Jane Austen’ın olgunluk dönemi eserlerine ilham olan 20’li yaşlarında yaşadığı tutkulu bir aşkın hikayesini anlatan Aşkın Kitabı’nda başrollerde Anne Hathaway ve James McAvoy gibi oyuncular yer alıyor.

Bu dönemlerde yaşasaymışım keşke diyorum.O kadar güzel ki kıyafetleri,baloları,aşkları... (tabi yazar burada kurgu dünyasından bahsediyor :D )

O kadar güzel replikler vardı ki bir başlarsam hepsini koymaya filmi izlemeye gerek kalmaz diye düşünüyorum 😁 O yüzden kendimi tutaraktan birkaç tane internettten bulduğum alınıtlardan paylaşayım diyorum :)

ahh burası nasıl da romantikli bir sahneydi :)
 Balolar çok hoş gözüken sahnelerdi. Ya Jane'mizin kıyafeti, saçı 👄

Bütün yazı boyunca hayran olduğumu söyledim ama bir kez daha söylemeden duramayacağım. Çok beğendim çok. ! Tavsiyem kesinlikle izleyin ve izlettirinn :) 
                                                                                                             Sevgimle,Bi'Psikolog


7 yorum:

  1. Selamlar, biz de sayfamıza bekliyoruz :)

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda uğrayacağız teşekkürler :)

      Sil
  2. Film yorumları okumayı çok severim. Daha çok film yorumu okumak isterim :-)

    bu filmi yıllar önce izlemiştim ama sonunda ağladığımı hatırlıyorum ki ben öyle her şeye ağlayan duygusal biri değilimdir ama kızının adını Jane koyduğunu duyunca kendimi tutamamıştım. James Mcavoy favori aktörlerimden. Her filmi izlenilesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de ağladımm ki ben de her filme ağlayabilen biri değilimdir.En dokunaklı sahnesi de oydu :( Hala birbirlerini sevmeleri...

      Sil
    2. Ben de Anne Hathaway ı çok severim çok başarılı bir oyuncu. James Mcavoy'u daha önce izledim mi hatırlamıyorum ama o da usta bir oyunculuk sergilemiş

      Sil
    3. Ben de Anne Hathaway'ı hiç sevmem :-( ama bu filmde beni rahatsız etmemişti.

      James Mcavoy'un x-men, Kefaret, pislik, Aşkın Son Mevsimi kitaplarını tavsiye ederim. Penelope filmi de çok güzel bir romantik komedi. Mutlaka izlemelisin.

      Sil
    4. tavsiyeler için çok teşekkür ederim :) İzlemeye ve okumayı çalışıcam :)

      Sil