25 Kasım 2016 Cuma

Mutlu Olmak İsteyen Adam -Laurent Gounelle

İNANDIKLARIMIZ GERÇEKLİĞİMİZ OLABİLİR

Bir düşünün...
Balide tatildesiniz. Eve dönmeden önce bir şifacıya görünüyorsunuz. Aslında bir şikâyetiniz yok. Sadece onun ününü duymuş olduğunuz için görüşmek istiyorsunuz.
Şifacının teşhisi kesin: Sağlığınız gayet yerinde ama... mutlu değilsiniz.
Sonsuz bir bilgeliğin taşıyıcısı olan bu yaşlı adam sizi sizden daha iyi biliyor gibi gözükmekte. Yaşamınıza tuttuğu çok özel ışık, sizi olabilecek en büyüleyici maceraya sürükleyecek: Kendini keşfetmek! Size yaşattığı deneyimler yaşamınızı altüst edecek ve düşlerinizdeki yaşamın anahtarını size sunacak.

Dünya çapında insanların dilinden düşmeyen Mutlu Olmak İsteyen Adam, gerçekten mutlu olmaktan bizi alıkoyan şeylerden kurtulmayı öğrendiğimiz an, elde edebileceğimiz yeni imkânlar dünyasıyla bizi tanıştırıyor.

Kulaktan kulağa yayılarak büyük bir başarı kazanan, insanların hayata bakış açılarını değiştiren eşsiz bir roman.
-Psychologies Magazine




Merhabalarr yeniden :) Bu sefer farklı bir kitapla karşınızdayız :) Genelde kişisel gelişim kitaplarından hoşlanmam ve okumam da.Neden hoşlanmadığıma gelirsek gelişim kitaplarının üslubunu sevmiyorum aslında.Sürekli emir veren üslubu :D Gelişim kitaplarının böyle olduğu konusundaki önyargımı kesinlikle bir yıl öncesinde Laurent Gounelle kırdı.Yazarın kitaplarını,anlatımını,içeriklerini vs. kısaca yazarı çok seviyorum!

Kitaba gelirsek şöyle özetleyebilirim romansı kişisel gelişim kitabı.Eğer keyfiniz yerinde değilse,yoğun hayat temposundan bunaldıysanız size nefes aldırtacak ve rahatlatacak bir kitap.Her ne kadar bir oturuşta bitse de bence sindire sindire okumaya çalışın.Yazarın diğer kitaplarının yanında (Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer ve Seni Her şeyin Mümkün Olduğu Yere Götüreceğim ) evet kabul ediyorum biraz sönük kalmış.Sönük kalmış dememe bakıp kötü bir kitap olarak algılamayın sadece sanki bu kitap yazarın acemilik kitabıymış gibi geldi bana sadece.(Acemiliğinden bile bu kadar etkilendiysem siz düşünün gerisini :D)  Özetle,mutlaka okuyun ve okutturun ! :) Bol kitaplı günler dilerim..

ALINTILAR:
*Bir şeye inandığımızda o gerçek olur,bizim gerçeğimiz olur.

*Karşılaştığı ilk güçlükte yılan kişi,yaşamda çok yol alamaz.

*Eğer hiçbir şeyden vazgeçmezseniz,seçmekten kaçınırsınız.Seçmekten kaçındığınızda,istediğiniz hayatı yaşamaktan kaçınmış olursunuz.

*Ve unutmayın;Hayatta dosdoğru hedefe gitmeyi öğrenmek gerekir.

2 yorum:

  1. Psikolojik danışman olarak ilgimi çekti kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öneririm ben de psikoloji okuyorum :)

      Sil