10 Mart 2017 Cuma

Bir Nörologtan hikayeler.. YÜZÜ OLMAYAN ADAM- Cristof Kessler

                                                        KÜNYE
                                               KİTAP ADI: YÜZÜ OLMAYAN ADAM 
                                              YAZARI: CRİSTOF KESSLER
                                              SAYFA SAYISI:182
Herkese bi'psikolog'tan merhabalar :) Bugün benim karşıma tesadüfen çıkan ve bence hakettiği değeri belki de çok fazla göremeyen (tabiri caizse kıyıda kalmış ) bir kitaptan bahsedeceğim.
Psikolojiyle ilgilenenler özellikle klinik ve nöropsikoloji alanıyla ilgilenenlerin daha çok beğeneceğini düşünüyorum.Çünkü tanıyı anlatan teknik cümleler de kullanılmış kitapta.

Kitabın konusuna gelecek olursak,bir nörolog kendi hastalarından yola çıkarak beyin rahatsızlıklarının insanın kişiliğini nasıl değiştirebileceğini kısa hikayelerle okuyucuyla buluşturuyor.Kitabın içinde 12 tane hikaye var.Kitabın ismi de aslında içindeki öyklülerden birinin ismi.
Genel olarak,ben alanım dolayısıyla kitabı beğendim.Çünkü akademik kitaplar,makaleler kadar dili ağır değildi.Bir olay örgüsünün içinde akademik (teknik ) biligilerin de içine karıştırılmasıyla ortaya çıkan üslup, sıkıcı değil. Aksine çok daha ilgi çekici.
Ayrıca hikayelerden oluştuğu için en yoğun döneminizde bile okuyabileceğiniz türde bir kitap. Daha fazla anlatırsam ayrıntıya girer ve okuma hevesinizi kaçırırım diyerekten burda bitiriyorum :D 
Umarım ilgisini çekenler olur ve okurlar :) 
Sevgimle.. 
Bi'Psikolog









4 yorum:

  1. Bloguma yorum bırakmışsınız bende iadeyi ziyaret edeyim dedim ve blogunuzun tasarımına ba-yıl-dım *-* ^-^

    YanıtlaSil
  2. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda uğrayacağız teşekkürler :)

      Sil