6 Şubat 2017 Pazartesi

Noetik Bilim,Antik Gizemler,Masonik Şifreler ve Saklı Kalan Gerçekler... KAYIP SEMBOL-DAN BROWN


KİTAP KÜNYESİ
ADI: KAYIP SEMBOL
YAZARI:DAN BROWN
SAYFA SAYISI:527



Dan Brown; Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar'dan sonra Kayıp Sembol'de insanlığın yüzyıllardır beklediği bir gerçeğin peşinde..Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon, Kongre Binasında konferans vermesi için yakın bir arkadaşından davet alır. Ancak,Washington'a varır varmaz oldukça garip bir durumla karşı karşıya kalan profesör, kendini korkunç bir oyunun ortasında bulur. KongreBinas'na bırakılmış olan bir sembolün -yakın arkadaşı Peter Solomon'ın kesik eli- varlığını haber veren bir telefon, Langdon'ı hiç de yabancısı olmadığı bir dünyaya davet etmektedir. Antikçağlarda kullanılan bu sembolik çağrı, daveti alan kişiyi ezoterik bilgeliğin hüküm sürdüğü, çok eskilerde kalmış kayıp bir dünyaya sürükleyecektir. Sonu belli olmayan bu mistik daveti arkadaşını kurtarmak için kabul eden Langdon, bir anda masonik sırların, saklı kalmış tarihin ve o güne dek görmediği yerlerin gizli dünyasında inanılmaz bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Artık cevaplanması gereken sorular vardır: İnsanlığın Altın Çağı, açılmaması gereken bir kapının aralığından sırlarıyla birlikte yok mu olacak, yoksa hikmetin ışığında tüm soruların cevapları mı bulunacaktır?...


Herkese merhabalar :) Henüz tatilim bitmemişken yeni bir kitap yorumuyla karşınızdayım (Psikolog'tan sevgilerle 😍)

Dan Brown benim hayranlık duyduğum yazarlardan biri.Kitaplarını okurken kendimi sonsuz bir bilgi denizinin içinde hissediyorum.Böyle dediğim zaman şunu kastetmiyorum asla yani o bilgilerin içinde boğulmuyorum.Kendimi geliştirebileceğim(kültürel anlamda)birçok şey öğrenmiş oluyorum.Ve bu bilgiler ansiklopedi ya da ders kitabı tarzında değil bir kurgunun içinde verildiği için çok daha kalıcı ve keyifli oluyor.Yani kısaca Dan Brown'u seviyorum 😅

Kitabın konusuna gelirsek Robert Langdon (kahramanımız) bu sefer çok eski bir dostunu kurtarmak için birtakım sembolleri çözmeye çalışıyor-fakat bunlar Masonik Semboller yüzyıllardır korunan çok gizli sırlar.

Kitabı benim için çok kötü bir dönemde okumaya başlamış olsam da o kadar sürükleyici ki ve asla sonıunu tahmin edemiyorsunuz.Yani ben edemedim ki böyle şeylerde genelde başarılıyımdır.(Kendimi hiç övmem 😛) Kitaptaki karakterler,karakter analizleri çok başarılıydı ve yazar en sonunda ters köşe yaptı bence.

Ben bütün Dan Brown'un diğer kitaplarını da sevdiğim gibi Kayıp Sembol'ü de çok sevdim.Ben herkesin okuyabileceğini düşünüyorum bu kitabın.İlla ki bir sınır getirmek gerekirse 16-17 yaş üstü herkesin hoşlanacağını düşünüyorum.

Bol kitap okumalı günler dilerim..
Bi'Psikolog'tan sevgiyle...


ALINTILAR

*Kravat kelimesi etimolojik olarak paralı Hırvat askerlerinin savaşa çıkmadan önce bağladığı puantiyeli boyun bağlarından geldiğinin biliyordu.Bugün hala bu eski savaş kıyafeti,toplantı salonu savaşlarında düşmanlarına gözdağı vermek isteyen modern ofis savaşçıları tarafından takılıyordu.

*Savaşta düşmanını alt eden koruyucu melek,düşman tarafından yok edici bir şeytan olarak algılanırdı.

*Kötü gözler iyi kulakları doğurur.

10 yorum:

  1. Dan Brown'u görünce koşarak geldim :D Psikolog hanım gerçekten çok güzel bir kitabı geride bırakmışsın benim de çok sevdiğim bir eserdi. Diğer kitaplarını okumaksa ne yazık ki henüz nasip olmadı lakin kısa süre içinde onları da okuyacağım :D

    Sana da bol okumalı günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahah bende dediğim gibi çok seviyorum :) Melekler ve Şeytanlar okuma listemde :))

      Sil
  2. Kesinlikle Dan Brown kitaplarını çok iyi özetlemişsin.. Bende bayılıyorum. Sıkılmadan bir solukta okunuyor tüm kitapları. Selamlar

    YanıtlaSil
  3. Bende okumuştum bu eseri. Dan Brown ın en sevdiğim eseri olmasa da kolayca akıl giden hoş bir eserdi. Güzel yorumlamışsınız ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Dan Brown'un kitaplarını ben de seviyorum. Da vinci Şifresi ve Dijital Kale'yi okudum. ikisi de çok güzeldi ama dijital kale mükemmeldi. bu kitap da kitaplığımda okunmayı bekliyor. kalınlığından dolayı gözüm korkuyordu, başlamıyordum, senin güzel yorumundan sonra başlayasım geldi :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dijital kale'yi okumak istiyorum :) En kısa zamanda okurum inşallah :))

      Sil
  5. Her ne kadar İlber Ortaylı hocam bu yazarı yerden yere vurmuş yazdığı şeylerin çoğunun tarihle ilgili olmadığını söylemiş olsada bende dan brown sevenlerdenim. Tarih kitabı olarak değil roman olarak okuyunca sorun kalmaz di mi :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahha ilber hocamızı da kızdırmak isteemem ama bence de sorun olmaz diye düşünüyorumm :D

      Sil