24 Şubat 2017 Cuma

Golem Ve Cin

KÜNYE
Kitap adı: Golem ve Cin
Yazar: Helene Wecker
Sayfa Sayısı: 640
Türü: Roman
Çeviri: Can Yapalak
Yayınevi: Doğan Kitap




 Merhabalaar ^^ İşte geldim burdayım. O kadar uzun zaman olduki yorum girmeyeli. Kısacık süren yarı tatilim, aynı hızla konulara başlayan hocalar ve tüm işleri halletmeye çalışan ben. Yoğundum demenin uzun hali de bu :D


Şimdi size kafa dağıtmak için okuduğum kitap olan Golem ve Cin hakkındaki fikirlerimi söyleyeceğim. Kitabı sevdim ama ilk 250 sayfası sardı mı ? Tabiiki hayır. O kadar çok detay vardı ki ne zaman bu ikisi birleşecek de mükemmel romantik bir kitap okuyacağım diye düşündüm. Ama kapaktaki birbirine sıkıca sarılmış gibi gözüken “İ” harfine kanmayın. 

Golem kilden yapılmış bir varlık, Cin’de bildiğimiz cin tek fark insan vücuduna sıkışmış olması. Kitabı okurken cinden korkar mıyım diye düşünüyorsunuz, sonuçta 640 sayfa kitap ve sürekli içinizden cin diyorsunuz. Ne yalan söyleyeyim yatmadan önce Nas suresini okuyup öyle yattım :D Ama okudukça alıştım ve bi anda cin sempatik gelen bir şey haline geldi. Şaşırtıcı mı ? oldukça çok.

Kitap NewYork’ta geçiyor. Suriye ve Yahudi mahallerinde geçtiği için onlarında kültürlerine dair ufak tefek şeyler öğreniyorsunuz ama kafamı karıştıran şeyler de olmadı değil ama takılacak şeylerde değildi. 

Sonlara doğru adrenalin arttığı için okuma isteğiniz geliyor. Yarım bırakma huyunuz yoksa alın okuyun derim. Dili akıcı ve bölüm bölüm olup tüm karakterlerin bakış açısından yazıldığı için hikayeyi anlıyorsunuz ve puzzle parçaları gibi zihninizde olayı oturtabiliyorsunuz. 

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler, sıkmamışımdır umarım :) Bi avukattan sevgilerler :)

2 yorum:

  1. Adını duydugum ve merak ettıgım bır kıtaptı. Değerlendirmen tesvik edici hadı hayırlısı bakalım kısa zaman ıcınde edınıp okuyabılırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürlerr :) En kısa zamanda sizden de yorumunu bekleriz ozaman :D

      Sil