23 Haziran 2016 Perşembe

Farklı Bir Sigmund Freud : Freud'un Kız Kardeşi...

Uzuuun bir aradan sonra yeniden merhabalarr ^^ Finallere çalışmak,finaller derken burayı çok ihmal ettik ve aynı zaman da çok da özledik.2 hafta oldu böyle söyleyince kısa gibi geliyor fakat bizim için çok uzun ve zorlu bir süreçti.Neyse ki,sınavlar biter bitmez kendimizi kitaplarımıza attık :) Okuduğum ilk kitap uzun süreden beri merak ettiğimiz Freud'un Kız Kardeşi oldu.Aynı zaman da uzun süredir dizi de izlemediğim için diziler izliyorum biraz da :)
      





KİTAP TANITIMI
SAYFA SAYISI:240
BASKI TARİHİ:EKİM 2013
YAZAR:GOCE SMILEVSKI
Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü almış bir kitap

Kitaba dönecek olursak eğer  Psikoloji okuyorsanız ya da psikolojiye ilginiz varsa  Freud ismini duymuşsunuzdur mutlaka.Hatta kendisi Psikoloji'nin Babası olarak da anılır.Tabi biz onun çalışmaları hakkında bilgi sahibiydik bu yüzden bu kitabı çok merak ettim.Çünkü Freud'un özel hayatıyla ilgiliydi.Nasıl biriydi?,alışkanlıkları nelerdi?,kuramını ortaya koyarken neler yaşadı?,çocukluğu nasıldı?,vb sorulara cevap bulabileceğimi düşündüm.Fakat düşündüğümden çok farklı bir hikayeyle karşılaştım.Ve bu beni doyurdu aslında yani o kadar ki kitabı elimden bırakamadım Sigmund Freud kitapta yan karakter olmasına rağmen.Freud'un verdiği bir kararla kız kardeşlerinin hayatının değişmesiyle başlayan kitap zamanda geriye giderek Sigmund Freud'u kardeşi Adolfina'nın gözünden görebilmeye imkan sağlıyor.Evet,Adolfina kitabın ana karakteri ve onun hayatı anlatılıyor fakat Sigmund,yani abisi,o kadar çok hayatının içinde ki hatta merkezinde de diyebiliriz,ana karakter gibi oluyor.Kitap benim için hüzünlüydü aynı zamanda merak uyandırıcıydı da.Tarihin tanıklığını yaparken Adolfina için üzülmeden edemiyor insan.Kitabın anlatımına gelirsek,yazar gerçekten çok sade bir dil kullanmış ve gerçekçi-yerinde betimlemelerle hikayeyi oluşturmuş.Bu yüzden akıcı bir üsluba sahip.
   
                                         




ALINTILAR

Eğer bir uçuruma uzun uzun dalıp bakarsan, uçurum da senin içini merak edip sana bakar." Nietzsche




Normal insanlar aynı şekilde normaldirler. Deliler ise farklı farklı delidirler.




Baksana etrafımızda ne kadar güzellik var.O da ne kadar çok teselli demek Tabi bu da teselli kadar acı var demek.Çünkü tesellinin her zaman bir nedeni vardır.

Her kim canavarlarla çarpışmayı göze alırsa,bir canavar olmayı da göze alsın.

Delilik hayattan daha gerçektir.


Ah unutmadan bence bu kitabı okuyacak kişiler en azından psikoloji bilimiyle birazcık ilgilenen kişiler olmalı.Yoksa,sıkılma ihtimali olabilir ama bana kalırsa Freud'u başka perspektiflerden de görebileciğimiz hoş bir kitaptı..Benim kitapla ilgili yorumlarım bunlar umarım beğenmişsinizdir :) Eğer okuduysanız veya okumayı düşünüyorsanız yorum yazmayı unutmayın! :) :) 
                                                                                                                                  Sevgiyle...

10 yorum:

  1. Freud2u duymayan kalmamıştır sanrım dıye dusunuyorum. böylesi haşır neşir olduğumuz bir adamın hayatına konuk olmakta ayrıca guzel olacaktır. Teşekkürler bu güzel paylaşım için, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz güzel yorumlarınız için :)

      Sil
  2. Güzel bir kitaba benziyor. Bu kadar ünlü bir adamın hayatı aslında nasıldı sorusunun cevabını veriyordur kitap. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kardeşinin ağzından anlatılsa da merak ettiğimiz konulara açıklık getiriyor kitap :) Yorumunuz için teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. geçmiş olsun , kitap merak ettiklerimden , bakalım :D

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, hoşgeldiniz o zaman :) Ve umarım da sular seller gibi geçsin sınavlar :S
    Değişik bir kitapmış. Anladığım kadarıyla rahat okunan bir kitap.
    Siz iki kişi misiniz blogta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de merhabalar, hoş bulduk ^^ Evet iki kişiyiz ve artık bitti sınavlarımız, güzel duanız içinde ayrıca teşekkür ederiz :) Ve umarım sizde rahat bir şekilde okursunuz ve beğenirsiniz. Keyifli okumalar :)

      Sil
  5. Notlarım arasına aldım.. Buarada sınav sonuçlarım umarım iyidir ;) Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Okuduktan sonraki yorumlarınızı bekliyoruz :)

      Sil